Ubuntu'ya Cisco Packet Tracer Kurma

Bu yazıda Ubuntu desktopa Cisco Packet Tracer kurmayı paylaşacağım. Öncelikle Packet Tracer hakkında kısaca bilgi verelim

www.kelaynak.net

Cisco Packet Tracer: Cisco firmasının geliştirdiği bir sanal simülatör programı. Bu program sayesinde CCNA sınavlarına hazırlanabilir, lab örnekleri yapabilirsiniz. Program içersinde bulunan pc, switch, router vs. sayesinde bunları kullanarak senaryolar oluşturabilir. Configure edebilir testler gerçekleştirebilirsiniz. Bir network ortamında ihtiyaç duyabilileceğiniz herşey bunda mevcuttur. Şimdi bunun windowsta kurmak oldukça kolay Cisco Packet Tracer search edip indirdikten sonra kolay bir şekilde kurup ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Peki Ubuntuya nasıl kurarız? Aşağıdaki adımları takip ettikten sonra başarılı bir şekilde kurulumu tamamlamış oluyoruz.

1. Buradan yaklaşık 180 MB Cisco Packet Tracer 6.2 dosyasını indirin.
2. İndirdikten sonra inen tar.gz dosyasını bulunduğunuz klasöre yada istediğiniz bir lokasyona çıkarın.
3. Çıkarma işlemi bittikten sonra, çıkarmış olduğunuz klasöre gidin. Ve o klasörde sağ tıklayıp uçbirim (terminal) açın.
4. Uç birimde cd PacketTracer62Student yazıp  çıkarmış olduğumuz klasöre giriyoruz.
5. bu adımdan sonra böyle bir yol görünecek terminalde:  mus@mustafa:~/İndirilenler$ cd PacketTracer62Student
5. Bu adımdan sonra ./install deyip kuruluma başlıyoruz. Ve bize bir sözleşme gösteriyor bol bol enter yapıp %100 geliyoruz.
6. %100 yani tamamını okuduktan sonra bize kabul edip etmediğimizi soruyor y yazıp enter diyerek onaylıyoruz.
7. Bu adımda da bize bir yol söylüyor /opt/pt içersine kurulmasını istiyor musunuz diyor. tekrardan y deyip enter diyoruz ve kök dizine altına kurulum yapılacağı için root şifresi istiyor, şifreyi girip enter diyoruz. 

Bu adımdan sonra bir iki dakikalık bir kurulum işlemi başlıyor. 
Kurulum bittikten sonra /opt/bin içerisine girip PacketTracer6 yazan uygulamayı tıklayıp çalıştırabilirsiniz. Eğer farklı bir yola kurduysanız oradan açabilirsiniz. Artık Ubuntu da Cisco Packet Tracer kullanabilirsiniz.  Takıldığınız yer olursa mail veya yorum olarak sorabilirsiniz.    

Yorumlar